ELKE SPORTER TELT

Maak van je club een club voor iedereen.

ELKE SPORTER TELT

We zijn overtuigd van de vele fysieke, psychische en sociale voordelen van sporten. Jammer genoeg zijn er mensen die drempels ondervinden in hun zoektocht naar een geschikte sportclub. Nochtans opent de deur van jouw sportclub vaak nog andere deuren voor sporters. Een kans op een nieuwe vriendengroep en kennissenkring, een veilige plaats om te werken aan het zelfvertrouwen en soms zelfs een nieuwe thuis. In onderstaande campagnefilm nemen we jullie mee in een sterke getuigenis van sporter én club, over hoe ze elkaar gevonden én geholpen hebben. ‌
‌Bekijk de campagnefilm hieronder.

HOE MAKEN WIJ HET VERSCHIL?

Sporta wil clubs bewust maken van de grote meerwaarde van clubsport voor sporters met een lage SES 
‌én van drempels die deze sporters daarbij kunnen ondervinden.

‌Daarnaast bieden we praktische vormingen aan zodat je zelf aan de slag te gaan in je club.

 

Download hier twee affiches waarmee je sporters en ouders toont welke initiatieven jouw club neemt voor sporters die in een kwetsbare situatie leven:

1. VORMINGEN

Netwerk tegen armoede 24/05 van 
18u30 - 21u30 in De Nekker

‌Een vorming in samenwerking met het Netwerk tegen armoede waar jullie samen met een ervaringsdeskundige aan de slag gaan rond het thema. Tijdens de vorming krijg je inzicht in de complexiteit van armoede en sta je stil bij je eigen kijk op armoede en de impact hiervan op de interactie met mensen in armoede.
‌‌
UPDATE: 
DEZE VORMING IS UITGESTELD EN ZAL DOORGAAN IN HET NAJAAR.

2. uitpas

- Uitpas webinar 23/06 
van 19u - 21u

‌Wat leer je in deze webinar? We behandelen het hoe, wat en waarom van UiTPAS. We gaan verder in op bovenlokaal UiTPAS-aanbod en hoe clubs met UiTPAS aan de slag kunnen gaan.


‌SCHRIJF JE HIER IN

3. sporta legt uit

- Sporta legt uit 
‌'Elke Sporter Telt' 
(binnenkort meer info)

‌Wat leer je in deze webinar?
‌Tijdens deze webinar gaan we dieper in op wat wij voor onze clubs kunnen betekenen die aan de slag willen gaan met drempels. We geven informatie over het sociaal tarief en lichten andere zaken toe die in de pijplijn zitten rond betaalbaarheid.
‌‌
SCHRIJF JE HIER 
BINNENKORT IN

Werk jij al drempelverLAGEND genoeg? TesT het hier

Om jullie te ondersteunen en jullie al eens te laten nadenken over laagdrempeligheid, vragen we jullie om deze korte vragenlijst in te vullen samen met het clubbestuur. Zo krijg je een eerste beeld waar je winst kan boeken als club. De resultaten van de bevraging laten ons toe gerichter te ondersteunen.

hier ALVAST enkele cijfers om te tonen dat er al sterk gewerkt wordt in onze clubs

In 2021 konden 1142 sporters die recht hadden op verhoogde tegemoetkoming genieten van sociaal tarief. In totaal werd er door 50 Sporta clubs sociaal tarief aangevraagd.